Keskilaaksorastit 21.8 Mäyrämäki Ski Centerissä

Siis mikä ja missä?

Kyllä tällainen ”skicenter” sijaitsee Pillinkankaan kartalla. Alueella asuvat Lukkarit ovat kunnostaneet Mäyrämäen laavun ympäristöön parin kilometrin matkalta hyväpohjaista hiihtolatua pääasiassa yksityiskäyttöön. Laskettelurinnettä tai hyppyrimäkeä ei ole. Ainakaan vielä.

Laavu on nyt lähtö- ja maalipaikkana. Pysäköinti kovapohjaisella Simo Sihvolan soramontulla, josta opastus laavulle. Laavu mahdollistaa hiilloksen ylläpidon, joten omat grillimakkarat suunnistusreppuun mukaan. Erinomainen mahdollisuus viettää kiireetöntä kuntorasti-iltaa.

Mäyrämäeltä avautuvia komeita peltonäkymiä pääsee ihastelemaan A- ja B- radoilla. Älkää kuitenkaan menkö aivan länsipuolen jyrkänteiden reunoille. Suora putous alas saattaa alkaa huimata!

Pillinkankaan juuri päivitetylle kartalle olen suunnitellut radat pituudeltaan A 6.3 km, B 4,4 km, C 2.4 km ja D 1,1 km. Kartta on 7500-mittakaavainen. Maasto on toipunut hienosti kolmen vuoden takaisista harvennuksista ja perkauksista. Vain muutama risukko on enää jarruttamassa menoa.

Ratamestaroinnista vastaavat Henna ja Jari Pylvänäinen. Opastus paikalle alkaa Vt 15:n ja Pillinkankaantien risteyksestä, 2.4 km Mylsän Portilta Kouvolan suuntaan. Opastus paikallaan 16.15. Parkkipaikan navigaattoriosoite on Pillinkankaantie 109, Kouvola

Maastoon pääsee klo 16.30 – 18.30.

-Heikki Kyyrönen-