Kouvolan Sanomien iltarasteilla osannottajaennätys – Lehtomäessä 288 kuntosuunnistajaa

Lehtomäen iltarasteilla tehtiin osannottajaennätys, kun paikalle saapui 288 kuntosuunnistajaa. Lähes yhtä suuri osanottajamäärä on saavutettu viimeksi vuonna 2015, jolloin Utissa suunnistajia oli 285. Myös vuonna 2013 Utissa kuntoili 286 suunnistajaa.

Lehtomäen iltarasteilla suosituin rata oli 4,7 kilometrin pituinen B-rata, jolla osallistujia oli 105. A-radalla osallistujia oli 37, C-radalla 73 ja D-radalla 63. Ilahduttavan paljon oli nuoria D-radan kiertäjiä. Lisäksi tapahtumaan osallistui 10 muuta henkilöä, joita ei ole kirjattu millekään radalle. Illan järjestelyistä vastasi iltarastien ratamestaroinnin ensikertalainen Viivi Kainlauri. Lehtomäen hiekkakentällä paikalla oli myös Suunnistajan Kauppa ja Terhi Harjula piti ensiapukoulutusta, jossa pääsi tutustumaan defibrillaattorin käyttöön.

Tulokset ja väliajat

Käy piirtämässä reittisi Reittihärveliin ja muista Kouvolan Härvelikilpailu 2019!

Lehtomäen iltarasteilla suunnistettiin suoraan linnuntietä mitattuna yhteensä 1085 kilometriä. Todellinen kuljettu matka on tietysti vielä suurempi. Kouvolan iltarastitapahtumat ovat siis merkittäviä liikuttajia alueellaan.