Omatoimi-ohjeet

(päivitetty viimeeksi 18.5.)

OMATOIMISUUNNISTUS-OHJEET

1. Jos haluat kausikortin, osta se omatoimisesti näiden ohjeiden mukaisesti: Linkki kausikortin osto-ohjeisiin

2. Ilmoittaudu haluamaasi tapahtumaan: Linkki Omatoimisuunnistuksen karttatilauslomakeeseen
Tee jokaisesta suunnistajasta oma ilmoittautuminen (vaikka menisitte samaa matkaa, tai tulostaisit useampia kappaleita samaa karttaa). Näin saamme tiedon kuinka moni on käynyt suunnistamassa.
– Täytä ilmoittautumislomake myös siinä tapauksessa, että haet valmiiksi tulostetun kartan.
– Ilmoittautumislomakeessa ilmoitat maksutavan, joka voi olla mm.: omatoimisesti ostettu kausikortti, firmalaskutus, kertamaksu (maksu Rastilippu-palvelussa), yms.

– Huom. Jos käytät ns. Firmalaskutusta, valitse ensin valikosta Firmalaskutus, ja sen jälkeen avautuvasta valikosta oikea yritys/yhteisö. Valmiina ovat kaikki ne samat yritykset, jotka viime kaudellakin olivat mukana. Voit tarvittaessa itse lisätä yrityksen (ja sen laskutustiedot), jos ne puuttuvat listalta.

– Kuten ennenkin lyhyin, eli D-rata kaikille maksuton, eli jos valitset D-radan ohitat maksutavan valinnan.
– Ratamestarit voivat ilmoittaa omistavansa kausikortin. He saavat (ostaa) kausikorttinsa sitten kun pääsemme aloittamaan normaalin toiminnan.
– Kun kaikki tiedot on syötetty pääset sivulle, josta voit valita karttatiedoston. Karttatiedosto on pdf-muodossa. Talleta se omalle koneellesi ja tulosta paperille.
– Huomaa, että kartat tulevat ladattavaksi sitä mukaa kun ratamestarit niitä valmiiksi saavat. Eli kaikki kartat eivät ole heti saatavilla. Jos ehdit jo ilmoittautua, mutta haluamaasi karttatiedostoa ei vielä ole näkyvillä, laita sivu kirjanmerkkeihin ja katso myöhemmin uudestaan.

3. Paikalle ei ole opasteita. Lähtöpaikalla on rastilippu. Rasteilla on rastilippu ja kuitunauha tms. lappu, jossa on rastitunnus. Maalissa on rastilippu. Ei leimasimia, ei ajanottoa.

4. Pysäköinti: Jos karttaan on merkitty pysäköintipaikka jätä auto siihen.

5. Muista noudattaa viranomaisten ohjeita turvaväleistä ja kokoontumisrajoituksista. Eli jälkipelit oman perheen kesken tai etänä.

Niille, joilla ei ole mahdollisuutta tulostaa itse karttaa, on varattu rajoitettu määrä valmiiksi tulostettuja karttoja. Kartat noudetaan omatoimisesti paikalla olevasta lokerosta/laatikosta/astiasta seuraavista paikoista:

• Kouvolan Sanomien iltarastit: Seuran varasto, Asentajankatu 9 tapahtumapäivänä klo 14.00 – 18.00
HUOM. VKO 21: to 21.5. järjestäjänä Iitin Pyrintö. Valmiiksi tulostettujen karttojen noutopiste on Pukkikankaan laavulla klo 14.00 – 18.00.

• Keskilaakso-Rastit (VKO 21) osoitteesta Koskenmäentie 2, ke 20.5. klo 14-18.

Täytä ilmoittautumislomake siitä huolimatta, vaikka haet valmiiksi tulostetun kartan.

* * *
Muistakaa näin kauden alussa sprinttisuunnistuksessa kielletyt kohteet. Ne poikkeavat metsäsuunnistuskartan kielletyistä kohteista. Sprinttikarttoihin on yleensä johonkin kulmaan merkitty kielletyt alueet ja kohteet. Nyt jos koskaan ei parane astua kenenkään nurmikolle tai kukkapenkille. Huomaa siis, että sprinttikartalla olevaa tummanvihreää väriä ei saa ylittää tai läpäistä. Ei vaikka siitä näyttäisi hyvin pääsevänkin. Saattaahan olla että siellä tummanvihreäksi merkityllä alueella on esim. tulppaanien sipuleita ojennuksessa. Katso tarkemmin kielletyistä alueista täältä.

Turvallista ja antoisaa suunnistusta!