Omatoimisuunnistus

1. Yleistä
● Järjestämme toistaiseksi normaalien iltarastien lisäksi myös ns. omatoimisuunnistuksia. Voit siis suunnistaa iltarastiratoja myös varsinaisen tapahtuman päätyttyä.
● Omatoimisuunnistus ei ole mahdollista kaikissa tapahtumissa eri syistä johtuen. Tarkista tapahtuman ennakkotiedoista (esim. kalenterista) onko asiasta kerrottu muuta.
● Omatoimisuunnistukseen ilmoittautudaan ja kartta ostetaan Kouvolan Suunnistajien nettikaupassa. (Kartat eivät ole Rastilippu-palvelussa kun normaali toiminta on käynnissä. Käytä Rastilippua kertamaksun suorittamiseen jos tulet paikalle tapahtuman aikana.)
● Kartta tulostetaan itse.

2. Opastus
& pysäköinti
● Omatoimisuunnistuksessa ei ole opasteita paikalle. Omatoimisesti suunnistavien on löydettävä lähtöpaikalle itsenäisesti.
● Tarkista onko kartassa erillisiä ohjeita pysäköinnistä.
● Pysäköi autosi niin, että liikenne (myös muut kuin suunnistajat) pääsevät liikkumaan.
● Huomaa, että liikenne, pysäköintipaikka, tai kulku lähtöpaikalle saattaa olla tai kulkea yksityisen piha-alueen läpi. Huomioi asukkaat jos ”hiippailet” paikalla erikoiseen kellonaikaan.

3. Rastit
● Rastiliput ovat maastossa vähintään tapahtumaillan. Kuitunauhat, jossa on rastitunnus ovat maastossa tämän jälkeen. Jos mahdollista rastiliput ovat maastossa pidempään, mutta tämä ei valitettavasti ole mahdollista kaikkialla.
● Tarkista tapahtuman ennakkotiedoista tarkemmat tiedot siitä, mitä rasteilla on ja kuinka kauan.

4. Tulokset & härveli
● Omatoimisuunnistaja ei pysty lisäämään reittiään reittihärveliin. Härveli toimii vain tapahtumassa ajan kanssa suunnistaneille.

5. Turvallisuus
Varmista, että joku tietää missä päin olet. Tarkista kartasta ratamestarin puhelinnumero jo ennen lähtöä. Jos eksyt tai sinulle tulee muita ongelmia, ratamestari saattaa osata neuvoa sinua ”etänä”. Eli puhelinta kannattaa pitää mukana myös maastossa.