Omatoimisuunnistus

(päivitetty viimeksi 28.6.)

OMATOIMISUUNNISTUS-OHJEET

Huom. Jos tarkoituksenasi on suunnistaa emit-kortin kanssa eli sinulle otetaan aika, ÄLÄ ilmoittaudu omatoimisuunnistajaksi.
Ilmoittaudu vain yhden kerran yhteen tapahtumaan.

Iltarastitapahtumat käynnistyvät kesäkuun alusta alkaen. Myös kevään aikana suuren suosion saavuttanut omatoimisuunnistus jatkuu. Huomioi, että suunnistaessasi omatoimisesti ilman Emit-korttia, järjestäjä ei odota sinua palaavaksi. Tapahtumailtana ainoastaan Emit-kortilla suunnistavat kirjataan järjestelmään. Huolehdi siitä, että joku tuttusi tietää missä olet.

Iltarastit eivät ole kilpailu. Vaikka suunnistaisit omalla Emit-kortilla tai järjestäjiltä lainattavalla Emit-kortilla, aikaa ei ole pakko laittaa tuloksiin. Voit halutessasi ilmoittaa järjestäjille, että suunnistat ilman aikaa.

Voit suunnistaa omatoimisesti haluamanasi ajankohtana tapahtumailtana tai loppuviikon aikana tapahtuman jälkeen. Karttatiedostot tulevat ladattavaksi nettiin tapahtuman jälkeen pienellä viiveellä, sitten kun ylläpito ehtii ne käsitellä. Voit noutaa kartan myös iltarastivaunusta tapahtuman aikana.

1. Ilmoittaudu haluamaasi omatoimisuunnistukseen: OMATOIMISUUNNISTUKSEN ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

– Tee jokaisesta suunnistajasta oma ilmoittautuminen (vaikka menisitte samaa matkaa, tai tulostaisit useampia kappaleita samaa karttaa). Näin saamme kävijämäärät tilastoihin.
– Täytä ilmoittautumislomake aina suunnistaessasi ilman Emit-korttia (vaikka hakisit valmiiksi tulostetun kartan).
– Jos suunnistat Emit-kortin kanssa, ilmoittaudu vain paikan päällä.
– Kun suunnistat Emit-kortin kanssa, muista ilmoittautua maalissa, vaikka keskeyttäisit.

2. Maksa omatoimisuunnistus.

– Ilmoita lomakkeella maksutapa, joka voi olla kausikortti, kymppikortti, firmalaskutus, kertamaksu tms. Ilmoittautumislomake ohjaa eteenpäin valintasi perusteella.
– Suosittelemme kertamaksun maksamista Rastilippu-palvelussa (linkin löydät kalenterista kunkin tapahtuman kohdalta)
– Voit maksaa myös käteisellä (vain tasarahalla) tapahtumailtana iltarastivaunuun.
– Lyhyin D-rata on kaikille maksuton, eli jos valitset D-radan ohitat maksutavan valinnan.
– Firmalaskutus siirtyy kokonaan nettiin. Eli perinteinen firmakansio on nyt netissä täytettävä lomake. Kaikki laskutustiedot ilmoitetaan jatkossa lomakkeella, joka löytyy iltarastisivujen ylävalikosta.
– Huomaa, että jos sinulla on kausikortti, olet jo maksanut osallistumisesi – älä siis maksa sitä toistamiseen Rastilipussa.
– Tapahtumat ovat avoinna Rastilipussa kuluvan viikon sunnuntaihin klo 23:59 asti (ellei muuta ole ilmoitettu). Eli vaikka varsinainen tapahtumailta on jo mennyt, voit silti (ensin ilmoittauduttuasi omatoimilomakkeella), maksaa omatoimisuunnistuksen kertamaksun Rastilipussa.

3. Tulosta kartta itse netistä tai nouda tapahtumailtana iltarastivaunusta.

Jos karttaa ei ole vielä ilmoittautuessasi saatavilla, katso myöhemmin uudestaan. Karttatiedostot tulevat ladattavaksi tapahtuman jälkeen pienellä viiveellä sitten, kun ylläpito ehtii ne käsitellä. ÄLÄ tee uutta ilmoittautumista, vaan katso myöhemmin uudestaan samasta osoitteesta (osoite kannattaa siis laittaa muistiin).
– Karttasi ei välttämättä ole ensimmäisellä sivulla. Selaa tarvittaessa sivuja eteenpäin. Tarkista, että valitset oikean kartan. Tiedoston nimessä on mainittu tapahtuman päivämäärä ja rata.
– Itse tulostettava kartta on A4-kokoinen pdf-tiedosto. Talleta se omalle koneellesi ja tulosta paperille.
– Voit myös noutaa tapahtumailtana paperikartan itsellesi (ja kaverillesi) tapahtumapaikan iltarastivaunusta.
– Huomaa, että kartat eivät ole Rastilipussa – siellä voi maksaa kertamaksun.

Jos sinulla on omatoimisuunnistuksiin liittyviä kysymyksiä tai palautetta, ota yhteyttä lähettämällä palautetta ilmoittautumislomakkeella.

Turvallista ja antoisaa suunnistusta!

Muita ohjeita:

– Rastiliput ja leimasimet ovat maastossa vähintään tapahtumaillan. Kuitunauhat, jossa on rastitunnus ovat maastossa tämän jälkeen. Jos mahdollista rastiliput ovat maastossa pidempään, mutta tämä ei valitettavasti ole mahdollista kaikkialla. Tarkista tapahtuman ennakkotiedoista tarkemmat tiedot siitä, mitä rasteilla on ja kuinka kauan.
– Opasteet ovat paikoillaan vain tapahtuman aikana, eli myöhemmin omatoimisesti suunnistavien on löydettävä lähtöpaikalle itsenäisesti. Tarkista onko kartassa erillisiä ohjeita pysäköinnistä.
– Iltarastivaunun luukulla palvellaan vain yhtä asiakasta kerrallaan ja kaikki muut odottavat sopivalla etäisyydellä. Noudata järjestäjän paikalla antamia ohjeita.
– Tapahtuman lähtöaikaa on mahdollisesti pidennetty. Tarkista tämä tapahtuman ennakkotiedoista. Lähtöajasta on ollut epäselvyyttä. Esim. lähtöaika 16:30-18:30, tarkoittaa sitä, että maastoon pitää lähteä ilmoitettuna aikana. Maalin ei tarvitse tässä ajassa ehtiä. Järjestäjä odottaa niin kauan paikalla, että kaikki emit-kortilla suunnistavat tulevat maaliin.
– Auton avaimille ei ole säilytystä järjestäjien puolesta. Joudut säilyttämään/piilottamaan avaimet itse.