Pyöräskukkulan 20.7. palautetta

Ratamestaroinnin tavoitteena Keskilaakso-Rasteilla 20.7. Pyöräskukkullalla oli saada aikaiseksi mahdollisimman paljon hylsyjä. Tavoitteessa onnistuttiin. Tuloslistalla, varsinkin A-radalla, on KS:n ja naapuriseurojen ykkösnimiä hylättyinä. Ei voi mitään. Hiessä uinut suunnistaja tulee paarmojen ympäröimänä maalin jälkeen vaunulle ja toteaa: ”¤#%# oli vaikeaa, mutta selvisin siitä!” Kun hänelle ilmoitetaan, että hylsy tuli, kaikkensa antaneen urhelijan maailma romahti: ”Mitä? Ei voi olla! Miten on mahdollista? Leimasin kaikilla! Miten mitä mi…”

Tietokone on lahjomaton ja jos se kertoo, että on käyty leimamassa rastilla 35, kun on pitänyt leimata rastilla 53, selitykset eivät auta, olkoon ne kuinka vuolaat ja perusteelliset hyvänsä.

Jos haluat nähdä kaikkien rastien sijainnit Pyöräskukkulalta, valitse reittihärvelin ratavalikosta ’All classes’ -valinta. Kuvassa näkyvät myös kaikki rastiväliviivat, joista ei pysty päättelemään miten radat kulkevat, mutta rastien sijainnit siis näkyvät yhdessä kuvassa – kuten alla:

Kilpailuissa tämä ei olisi sallittua. Vierekkäiset rastipisteet olivat liian lähellä toisiaan ja vielä samanlaisissa kohteissa. Lisäksi rastiympyröitä oli pakko pienentää sen verran, että ympyrän sisälle ei tullut yhtään viereistä ”hajontarastia”.

Maasto ei ole helpointa mahdollista. Paikoin se on tosi vaikeaa pienipiirteistä ja monimuotoista. Päivitys oli vuodelta 2019 ja siinä ajassa normaali kymenlaaksolainen talousmetsä ehtii kasvattamaan pusikoita, heinää ja uusia ajouria kilometritolkulla. Radat oli, edellä kerrotun säätämisen lisäksi, tehty niin vaikeiksi kuin se järkevästi ja muut toteuttamisen yksityiskohdat huomioon ottaen oli mahdollista. Eli he jotka saivat hyväksytyn tuloksen voivat olla itseensä tyytyväisiä.

Hauskaa suunnistuskesää kaikille!
t, Jukkas